Drogtest och högfrekventa piiip

En av fördelarna/nackdelarna...äh, vi kallar det helt enkelt villkoren...med att bli anställd på ett stort företag är att man får/måste genomgå en hälsoundersökning. Detta innebar att jag tillbringade ungefär en halv timme med en sjuksköterska som testade både syn och hörsel samt frågade om vikt, längd, alkoholintag osv. Helt enkelt svåra frågor! Det var även ett drogtest, hade trott att jag skulle behöva pinka i en liten plastkopp men det räckte med att stoppa två "tandborst-liknande" saker i munnen och gnugga lite...verkligheten är inte som filmen (eller som amerikanska tv-serier). Lite läskigt att sitta i ett litet litet rum tapetserad med heltäckningsmatta och försöka lyssna till högfrekventa och lågfrekventa ljud....piiiip. Är nu förklarad frisk iallafall, det tar några dagar innan drogtestet är färdigt men skulle bli väldigt förvånad om det visar något, då vet jag inte vad jag ska skylla på. Någon kanske smygit ner något i mitt kaffe...utan att jag märkt någon effekt. Konspirationsteorier tillverkas förtillfället i min paranoida hjärna.

Stickad volym

Ute är det höstväder av värst sorten: duggregn, kyla osv.
Då skulle det vara mysigt att krypa upp i en av Sandra Backlunds stickade underverk. Snacka om volym!
Bild från Sandras portfölj


image26

Drinkar på Söder

Det blev en riktigt trevlig kväll igår, god mat (på ett uttryckligen casual ställe med libanesisk mat), god öl (på någon stor pub på götgatan) och sedan drinkar (på det mysiga stället Tvärs över). Hade glömt bort hur gott det var med drinkar, eller hur snygg en mojito kan vara...försökte knäppa ett kort med mobilen men blev ganska mörkt. Ni kanske förstår ändå.
image25

Vacker höstdag i verkligheten...

En fin höstdag har tillbringats med att bekanta mig lite mer med Stockholms området, verkar ju som att jag blir kvar här ett tag. Kvällen ska ägnas åt att fira att jag/vi har fått jobb...någon resturang på söder blir det nog. Verkligheten och vuxenlivet är nu nära...får snart säga hejdå till studenttiden =)
Ska bara själv fatta att jag har ett jobb, glömmer bort det lite då och då...

Förbannade cykel...

När kedjan hoppar för fjärde gången på två veckor då är man inte glad, då vill man kasta ner cykeln från ett stup för att sedan se den köras över av ett tåg (min destruktiva ådra tittar nu fram)
Okej, jag är masikningenjör...jag kan meka med en cykel, men har verkligen ingen lust särskilt som det verkar som att det inte hjälper...
Bara att konstatera: förbannade cykel...

Förkylt också...

Bomull i huvudet, värk i kroppen, en evig nysning pågång, total täppt...
Jippi årets första höstförkylning är här.
Så otroligt dålig tajming, har verkligen inte tid att vara sjuk.
Någon som vet en super kur mot förkylning, helst en som inte involverar vitlök...måste ju som sagt var jobba.
Kanske ska sälja min själ till djävulen eller någon motsvarighet, kan kanske göra en deal och slippa vara sjuk resten av livet...undra vad det skulle vara värt?
Ojoj, är detta tecken på feber? Osammanhängande babbel? Kanske ska krypa ner i sängen och hoppas att det är bättre imorgon.
image24
Sår söt ser inte jag ut när jag snörvlar. Bild: Apoteket

Plugga flitigt =)

Måste bara skicka en tanke till alla stackars studenter som sliter med tentorna så här dags, jag känner med er alla. Rekommenderar mycket kaffe, myskläder och en miljö helt fri från saker som kan störa koncentrationen som smutstvätt, disk, tv eller damm bakom spisen.

Lycka till!

Besatt av framtiden...

Min just nu störst besatthet är min egen framtid, oj vad självupptagen man kan låta...men har faktist anledning att vara besatt. Just nu är allt väldigt osäkert, vart kommer jag att bo, vad ska jag göra...inget vet man längre. Men snart hoppas jag man får lite svar....tills dess är det väl bara att vänta.


Vad skulle du fråga?

Är just nu helt såld på bandet Hello Saferide med texter som:

" Do you talk in the middle of Seinfeld
Do you read more than two books a month
Do you get racist or sexist when you've had a few
Is it fine if I make more money than you

Have you slept with any people I work with
Is there anyone you'd rather wish I'd be
Do you still keep pictures of old girlfriends
Are they prettier than me

And if I'd fall, would you pick me up"

För er som inte är insatta så är det från låten The quiz, som handlar om en tjej som har ett test för framtida pojkvänner. Ett sånt kanske skulle vara bra...men vilka frågor skulle man ha? Detta tål att fundera på...


En riktig fegis

Har precis köpt en ny jacka, kan vara bra att värma sig med när det blir kallare och kallare.
Har flera gånger tänkt att man kanske skulle satsa på en lite färggladare jacka detta år...tittade på flera röda...men kom ändå hem med en svart. Körde på det säkra allternativet, är en riktig fegis...nästa år kanske...

Poliser och Dan Bäckman

Säga vad man vill om Stockholm...det händer ju i alla fall saker där. Under en lördag i den stora staden kan det hända mycket:

På Götgatan kan man till exempel stöta på flera polisbilar och poliser som raddat upp ett antal människor mot en husvägg för visitering. Om de var nynazister, terrorister eller snattare, vem vet man obehagligt var det. Det konstigaste var nog stämningen, det var alldeles tyst, människor passerade förbi och tttade men alla var tysta...det kändes spöklikt, vissa sidor hos storstaden vill jag inte vänja mig vid.

Å andra sidan...så kan man springa på Dan Bäckman alias Felix Herngren som frågar om man har köpt ett rosa band, när man ska köpa strumpbyxor på Lindex. Man blir ju lite förvånad men jag håller med om att det är ett smart sätt att få folk att köpa rosa band...jag köpte ett.

Det händer helt enkelt mer i den stora staden, på gott och ont.

RSS 2.0