Semester...

Min första riktiga semester har börjat nu =)
Har tidigare tillbringat sommrarna, el egentliigen sommarloven eftersom jag är student, med att sommarjobbat och varit ytterst lite ledig, men nu äntligen....
Jag har fyra veckors semester i exjobbandet, även fast det är roligt att exjobba ska det bli skönt att vara ledig!

Jag ska sola, bada (dvs om det går en svensk sommar) lata mig, osv...kanske har tid att utveckla någon ny besatthet eller ta upp en ny...återkommer om detta.

Men det inbär också att det blir ett litet avbrott i bloggandet, trots att det inte var så länge sen jag började...men jag kommer tillbaka var så säker =)

Trevlig sommar!

sommar

Besatt av blänkande lack och stora motorer....

Har insett att jag lagt mig till med en ny besatthet, den har sakta kommit smygande den senaste månaden utan att jag kunnat försvara mig. Denna besatthet är dock lite mer udda än den tidigare nämnda (antar att det är många av båda könen [det är ju trots allt ett jämlikt samhälle] som uppskattar lite bling bling). Det är helt enkelt så att jag har blivit lite besatt av lastbilar, inser när jag skriver detta att det låter något udda men det har en logisk förklaring. Sedan en tid tillbaka gör jag mitt exjobb på en av sveriges störrsta lastbils tillverkare, det gör att man blir lite dsitraherad när man ser en lastbil och roar mig med att försöka känna igen modeller och kika in på inredningen (som jag gör exjobb om)...jag har helt enkelt blivit insnöad och detta mitt i den svenska sommaren. Mitt något udda betende uppskattas inte av alla, de delar tydligen inte min nyfunna passion för blänkande lack, stora motorer och funktionell compact-living inredning.

Men för att vara rättvis så skulle jag inte trot detta om mig för några år sedan och vem vet det kanske går över men just nu hoppas jag inte det, jag har alldeles för roligt =)


Besatthet

Som namnet på bloggen antyder har jag en förmåga i att bli lite så där lagom besatt av olika saker under kortare eller längre perioder. Min besatthet i bra böcker och god choklad (helst i pralinformat) verkar vara livslång medans min tidiga besatthet i Jared Leto var (lyckligtvis) ytterst kort. Dessa besattheter brukar betyda att jag ägnar en del tankekraft och tid åt besattheten ifråga, jag kan tex totalt fastna i en bok och läsa ut den på några dagar. När det gäller mer materialistiska saker som tex kläder, smycken, smink, väskor, skor kan det även läggas endel pengar på besattheten, kanske inte alltid bra men shopingterapi är (troligvis) billigare än vanlig terapi...

Smycken i alla dess format är en besatthet som jag haft ett tag...älskar halsband, örhängen osv och har samlat på mig en hel del. Trots att jag har två relativt stora smyckeskrin som är fulla hittar jag alltid en anlednigen att köpa mer. Ofta är dessa smycken inte särskilt dyra, kvanitet går i många fall före kvalitet...
Har till och med gjort en del smycken själv, med mer eller mindre lyckat resultat. Insåg att det var roligare att göra än att bära vilket resulterat att jag prakat på försvarslösa vänner exemplar ibalnd kanske de till och med blivit använda =)

Att "fönstertitta" på smycken är dock ett uppskattat nöje måste bara intala mig själv att jag inte behöver ett designer halsband så gärna att jag istället struntar i och betala hyran eller lever på nudlar resten av veckan...

Nedan är ett exemplar p ånågot fint att smycka sig med...vill ha! (Tydliga tecken på besatthet)

Foto: Mori på Accessora
Örhängen från Mori

Lagen om allts jävlighet

Det finns en lag som alla lyder under,vare sig dom vill det eller ej.

Lagen om allts jävlighet
§1 Finns det något som kan gå fel så kommer det förr eller senare att gå fel.
§2 Har något gått fel så kommer något mer att gå fel, väldigt snart.
§3 Tror man att "nu kan det ju iaf inte bli värre" då blir det med all säkerhet värre, mycket värre.

Finns fler paragrafer i denna livsviktiga lag men vem orkar läsa (eller skriva dom), med all säkerhet upptäcker ni resten efter hand...

Så tänk på detta när du inser att du har en sån där dag då inget funkar.

Min dag bestod av: Trötthet, hunger, kyla (detta vara bara förmmiddagen)
Sedan går man en lång bit för att hämta sin cykel, inser att den är inlåst. Måste gå tillbaka en lång väg för att överhuvudtaget komma ut från jobbet. Måste gå förbi ett hål i marken vartifrån det brann och rök en hel del (fråga mig inte varför...) Inser efter en stunds promenad att man nog hade kunnat hämta cykel ändå (min egen dumhet slår till igen) och är då tvungen att gå tillbaka förbi det brinnande hålet där nu brandmän samlats...Har en känsla för, med stöd av Lagen om allt jävlighet §2, att snart händer något mer frågan är bara vad....


Ny dag, nya äventyr

Man vaknar av att klockan ringer, i mitt fall ett mobilalarm. Även fast det är sommar och mornarna är ljusa kännns detta alldeles för tidigt. Tänk att få somna om, att snozza är underbart men förädiskt. Tvingar upp mig själv och känner mig som en zoombie, om nån klagar på mitt morgonhumör kan jag alltid skylla på att jag inte känner mig riktigt som mig själv just på mornar. (Är vanligtvis lite mindre zoombie och lite mer homo sapiens)

Efter en dusch känns allt något bättre, därför är det himla irriterande att jag just nu bor i en lägenhet med bara badkar...badkar är överskattade, särskilt när man känner sig som en zoombie.

Resten av morgonbestyren flyter väl på rätt bra, ibland händer det väl att jag gör något dumt...häller filen i tekoppen, spiller hett vatten över hela mig, petar mig i ögat med mascaraborsten, spiller något på nytvättade tröjan osv. Men det spelar inte längre lika stor roll, jag har klarat det värsta, jag har pallrat mig upp ur sängen och nu börjar känslan av en ny dag infinna sig.
Ny dag, nya äventyr...tids nog blir det återigen morgon, men det får man väl bara acceptera.

Kreativt stillestånd

Ett namn, ett bra namn....ett namn på en blogg....hm, hur svårt kan det vara?
Det måste ju säga mycket men inte allt osv....svårt!

Det blir ju inte lättare i och med att jag ínte är helt säker på vad jag ska skriva om här.
Shopping och ha-begär?
Tusen saker som är fel med SJ?
 Varför alla mina blommor dör?
En jämförelse mellan de bästa och de sämsta fantasy böckerna?
Varför det är coolt att betala skatt?
Tro mig jag skulle kunna skriva om allt det där jag har bara inte bestämt mig än...(detta velande är relativt karakteriskt, men brukar gå över med tiden)

Får panik när det står att man inte kan ändra domännamnet...hjälp, slutgiltigt beslut.
Tar ett snabbt, och oåterkalleligt beslut.

Så föds bloggen: Lite Lagom Besatt.
Följ gärna med och se den gå från hjälplöst skrikande plutt till trotsig tonåring och vidare till vis och allvetande vuxen.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0