Telefon terror

Hade tänkt byta operatör på mobilen och samtidigt byta till abonemang från kontantkort. Naiv som jag är tänkte jag att det ska väl inte vara så svårt....FEL, FEL, FEL!
Min gamla operatör, tänker inte nämna namn men vi kan kalla dem TELE2 Comviq, ville inte släppa ifrån sig nummret, som jag verkligen vill ha kvar! I och för sig insåg jag att nummret inte var registrerat men det borde väl inte vara så svårt....FEL, FEL, FEL!
Att ringa kundtjänst är tillräckligt för att göra vem som helst lättretad, telefonköer är I-världens tortyr...först så sitter man och väntar i en oändlighet och hör "Det är fortfarande samtal före i kön, tack för att du väntar" och sen går det fram en signal och sen lägger dom på!!! Va f-n!
När man så äntligen når fram så säger dom att de behöver nummret som står på kontantkortet, eftersom jag ringer från mobilen (den enda telefon jag har) måste jag alltså lägga på, ta ut sim-kortet och ringa en gång till
SUCK!
På nästa försök har jag alla nummer som krävs men nu följer massa frågor:
Hur mycket jag har på kortet.
När jag laddade det sist
Hur mycket jag laddade det med
Nämn ett telefonnummer du ringer ofta
Som dom bevakar sina nummer så kan man ju tro att det är statshemligheter, okej jag fattar att det är för att skydda folk från samvetslösa personer men låt mig gnälla...
Jag besvarade tydligen frågorna korrekt eftersom mitt nummer (förhoppningsvis) nu är registrerat nu väntar bara nästa steg...


Gnällspikar är vi allihopa...

En av nackdelarna med att komma från Närke är att man då och då får höra att man gnäller eller "inte gnäller så mycket" (vilket är samma sak som att säga att man gnäller en (hel) del). Har dock nu kommit till insikten att alla gnäller, det är lika nödvändigt för oss som att andas, äta eller sova. Alla gnäller det enda som varierar är vad man gnäller om eller hur mycket. Oftast gnäller folk över vädret (det alltid närvarande vädret), politiker, de unga, musik, sin partner, sina föräldrar osv. Att gnälla är att sätt att bli av med all irritation som byggs upp under dagen och istället för att låta det samlas på hög och sedan explodera så släpper vi ut lite i taget till omgivningen. Fikaraster och luncher på arbetsplatsen är särskilt utsatta platser för gnäll-förorening, här gnälls det över maten (för smaklös, fantasilös, osmaklig osv.) kaffet (automatkaffe förtjänar allt gnäll...) och chefen (det är ALLTID något fel med chefen...). Detta är min slutsats efter mycket vetenskapliga undersökningar och slutsatsen är att alla gnäller (inte bara närkingar, det är bara dialekten som luras)

Utflykt i Ernst spår...

Jaha, då har ännu en helg passerat...denna spenderades för min del hos föräldrarna i Örebro. Skönt med en lugn och skön helg med god mat, en klar fördel med att åka hem.

En lite skojig sak som gjordes i helg var söndagens utflykt. En av Örebros "kändisar" är ju Ernst Kirchsteiger, ni vet han lite underliga inredaren som gör om torp och säger saker som "Här sitter jag och känner in rummet" och verkligen mena det. Under åren har han väl gjort några hus och lägenheter runt Örebro trakten och vi beslutade oss att åka och kika på det senaste objektet, en omgjord lada en bit utanför Örebro. Lite udda att komma till en liten gulllig by på landet med smala vägar och svänga in på en gårdsplan och inse att vi inte var ensama om denna idéen...minst 10 bilar trängs redan här. Den ombyggda lada fungerade för tillfället som kafe, för att tillmötesgå och tjäna lite pengar på alla nyfikna. Var ljust och oväntat stort därinne, lite udda med alla annorlunda materialen (sten, grus, tegel, ull, järn, korrugerad plåt...), skulle nog inte vilja bo där men ganska kul och se...klart värt ett besök. Som en bonus så säljer gården egentillverkad ost...
Alltså även en mupp som Ernst kan tillverka något helt okej och som den lättlurade, lättroade och nyfikan människa man är måste man ju ta sig en titt.

image17
Bild från SVT

forts....Minnesförlust eller nåt...

Har nu täppt igen hålen i min hjärna...eller rättare sagt jag har gjort allt jag tidigare glömt (tror iaf att jag inte glömt något mer =)) Har nu satt upp en lapp på min dörr där jag vänligt men bestämt ber min brevbärare att inte stoppa reklam i min brevlåda, får se om det funkar. Har även köpt glödlampor, lägenheten är mycket trevligare när man kan tända, och har tagit med mig mobilen (nästan) varje dag. Till och med jag kan kanske bättra mig!

Kort sagt: det har gått upp ett ljus, får se hur lång tid det dröjer innan det slocknar...(nackdelen med att köpa billiga glödlampor, eller vara lite tankspridd)

Individualistiska väskor

Det är alltid kul att kunna utrycka sin individualism, även fast det inte alltid är så lätt i vårt massproducerande och main-streamade samhälle. Enligt mmig så är alla affärsidéer där man har möjlighet att skapa sin egen version av en produkt intressanta.

För mer än ett år sedan köpte jag en väska från amerikanska Timbuk2, via deras hemsida kunde man utforma sin egen väska med storlekar, tygkvalitet, färger och detaljer. Resultatet blev en väska som än idag är en av mina absoluta favoriter för att den är praktisk men även för att jag själv har fått utforma den.

Fick nys om ett annat företag, Tagger, som även dom tillverkar väskor...faktiskt ganska liknande Timbuk2s väskor. Men här finns det ett antal mönster att välja mellan och sedan det verkligt geniala...väskorna är perfekt för att dekorera med märkpennor! Med lite kreativitet kan väskorna bli riktiga konstverk...visar några exempel nedan.

Tycker verkligen om den här idéen...fram för mer individualism.

Bilder från: Timbuk2, eeshaun och Tagger

image14image15















image16

Dagens Vill-ha

Hittade för ett tag sedan via en tidning dessa underbara koppar, letade lite efter bild men hittade ingen...internet innehåller tydligen inte allt. Men hittade dem i "real life" för några dagar sedan...finns på Åhlens. Älskar mönster och detta är lite sagoaktigt men ändå enkelt och grafiskt. Vill ha men skulle ju bli minimalist, livet är hårt =)

image13

Besatt av tidningar...

Lycka är att ligga i min soffa (iof är min nuvarande soffa inte så bekväm men man tager vad man haver...) och slött bläddra i någon av mina favorittidningar. Att låta blicken svepa över inspirerande bilder och eggande rubriker. Då och då fastnar man för några ors och läser ett stycke. Detta nöje kan fortsätta i timmar rent av dagar, tills varje intressant ord är läst och varje bild synad.

En bra tidning blandar både djup och ytlighet.
En bra tidning är genomtänkt och genomarbetad.
Varje ord, pixel och linje ska finnas där av en anledning.
Allt för att förstärka känslan av exklusivitet och drömmar som en bra tidning ska framkalla.
I en bra tidning ska även annonserna och reklamen vara vacker och inspirerande.

Jag vet några exempel på bra tidningar: Disajn och Modette (för att bara nämna två)
Disajn är en stor källa till inspiration och tankar, design, konst och arkitektur blandat i en tidning och presenterad med god smak och svensk avskalad grafik. Här är både artiklarna och notiserna läsvärda och reklamen på samma nivå som de illustrerande bilderna. Det är ett nöje varje gång denna tidning dimper ner i brevlådan.
Modette är en ny bekantskap men redan något som jag skulle kunna vänja mig vid och lätt sakna. En blandning av dyrt och budget av edge och mainstream, äntligen en inteligent modetidning. Ska nog börja prenumerera...

Ja nu har jag rosat nog, var bara tvungen att skriva i min glädje...
image10       image11
         

Minnesförlust...eller nåt

Börjar tro att det är något allvarligt fel med mig, har kanske små hål i hjärnbarken som gör att saker som jag borde komma ihåg läcker ut och flyter iväg. (detta blev en ganska äcklig beskrivning, ledsen om ni är kräsmagade...)
Det är alla dom där bra småsakerna jag glömmer: att köpa glödlampor, att sätta upp en lapp på dörren med texten "Ingen reklam tack", att ta med mobilen till jobbet...och mycket mer. Detta resulterar i att jag lever i mörker, översvämmad av reklam och är svår att nå...inte bra! Hoppas att det inte är seniliteten som kommer krypande redan skulle vara ganska tråkigt om man blev senil innan man ens slutat skolan (inser att det säkert finns några stackare som upplever detta, ber så mycket om ursäkt...)

Får väl helt enkelt ägna mig åt hjärngympa för att täppa igen dom där små hålen innan det är aldeles tomt innanför skallen =)
Hur jäkla svårt kan det vara att komma ihåg en förbannad glödlampa....?


Återkommer när det gått upp ett ljus...

Sommardeckare, sträckläsning, vampyrböcker mm...

Har alltid läst mycket, vad jag läser och hur mycket varierar. Det påverkas av hur mycket jag har att göra, humör och vad som för tillfället finns att läsa. Under sommaren blir det en hel del, en kombination av ledighet, svenskt sommarväder och en uppsjö av böcker gör att en hel del böcker förbrukas under kort tid. Om man skulle räkna upp alla böcker jag läst under sommaren skulle det bli en lång lista (eller det kanske inte skulle bli, har svårt att komma på alla nu) så nämner bara några väl valda exempel:

Sommardeckare: Fann under sommaren Stieg Larssons dekare (Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden, Luftslottet som sprängdes), med något annorlunda hjältar och hjältinnor och fullpackad med spänning. Tragiskt att han dog innan böckerna publicerades och är det inte någon mer än mig som är lite nyfiken på vad de resterande sju(!!) böcker han planerade skulle handla om. Men å andra sidan är det ju lite det som lockar, en författare vinner alltid på lite mystik, även om det denna gång var av det tragiska slaget. I och för sig finns det detaljer som irriterar i böckerna men de är relativt små så läs och njut av tre äkta svenska deckare.

Sträckläsning...drabbade mig när den nya Harry Potter kom ut, vet att det är en barnbok men är det inte underbart att vara barnslig ibland. Mugglare, trolkarlar, monster och engelsk humor...en hel värld som nu är avslutad i och med den sista boken. Okej den sista boken var väl inte det bästa jag läst men klart man vill veta slutet, alltså sträckläsning.

Vampyr böcker: Lite udda kategori jag vet, men fick tre vampyr böcker i present av syrran. En blandning av blod, huggtänder, odöda, vampyrsex och mysterier är ändå ganska kul. Om detta lockar rekomenderar jag Charlaine Harris, Dead Until Dark...om inte finns det säkert mer rumsrena böcker för er =)

Ett litet urval... håll till godo!
image6   image7   image8

Bilder från Bokus

Barbie smink

Har i helgen för ovanlighetens skulle tillbringat helgen i Södertälje, eller ja nästna hela helgen, tog en sväng in till Stockholm också (men bor man i Södertälje så är det ju inte så långt bort =), helt klart en fördel)

Passade på att köpa lite smink i Stockholm där utbudet är mycket bättre. Efter att ha hört mycket gott om märket POP Beauty från diverse vänner (som har bättre koll än mig).
Var lite tveksam till det först, tycker att det ser ut som barn smink...ni vet sånt man hade när man var liten och kladdade med, klara färger och en något udda lukt. Helt enklet Barbie smink....

Men måste nog äta upp mina ord, har nu provat deras Eye Cake Naked Blue Eyes och får erkänna att detta är bra...lite väl gulligt förpackat men helt klart prisvärt och bra kvalitet. Får väl helt enklet acceptera att det ser ut som Barbie har tagit över endel av mitt image4badrumsskåp... 
       
                                             image5
Bilder från Kicks

Minimalism versus Ha-begär

Har under semestern insett nackdelarna med att ha mycket saker, det vill säga att behöva släpa med dom när man ska flytta. Det var en hel del packande och släpande på kartonger och jag insåg snabbt att jag samlat på mig en hel del, mer eller mindre nödvändiga, saker. Mycket kunde slängas, vilket bara visar att jag sparar på för mycket, men man har ju inte hjärta att slänga allt. Att gå igenom garderoben är extremt svårt, där finn det ju så mycket som man tycker om men verkligen inte använder. När jag tittar på vissa plagg kan jag inte riktigt komma ihåg när jag använde det sist eller varför jag egentligen köpte det, men ändå finns känslan av förälskelse kvar och då kan man ju inte slänga något... (behöver jag säga att mitt drömhus/lägenhet har en stor organiserad walk-in-closet...suck...)
Det enda kloka är alltså att bli minimalist, endast ha det nödvändiga och inte släpa runt på massa onödigt baggage. Men blir man verkligen lycklig då...?

Samtigt kommer den där andra känslan krypande, det där ha-begäret som säger att "oh vad snyggt, det skulle jag ha användning av" eller ännu värre "oh guud vad snyggt, det bara måste jag ha".

Jag lär nog aldrig bli minimalist...finns alltför mycket vackert i denna värld.

Tillbaka...

Har nu återvänt från blogguppehållet, även kallad semestern, denna tillbringades på diverse ställen i sverige...kort sagt en helt okej semester lite mycket flyttande och kånkande på lådor för min smak men men...

Att semestern är slut innebär bland annat att jag återigen har tillgång till dator men även justa att det är tillbaka till exjobbandet. Detta innebär i sin tur en hel del att göra men ska ta mig tid till att skriva...har några upplägg och funderingar som jag vill ventilera.

Helt enkelt: det kommer mera inom en snar framtid....

RSS 2.0